EcoBouwSalland

12-12-2016 |

Ecologisch wonen en werken is gezond en veilig, mede dankzij het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en het ontbreken van giftige toeslagstoffen. Daarnaast biedt het ingebouwde vochtregulatie en zal het isolerend vermogen u geld besparen!

EcoBouwSalland is een ecologisch bouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in biobased en dampopen bouwen, met bijvoorbeeld stro of kalkhennep. Eigenaar Rens Borgers heeft ruim dertig jaar ervaring in restauratie en grote renovaties binnen de utiliteitsbouw. In 2012 is hij fulltime overgestapt naar de ecologische bouw. Tijdens de strobouw ontdekte hij het gebruik van hennepkalk als aanvulling op de strobouw. Zijn eerste kennismaking met kalkhennep was in België, waarna hij een intensieve praktijkscholing in Zwitserland volgde.

Wij bouwen op een specialistisch ecologische, vakkundige en loyale manier - met veel aandacht voor detail. Wij houden ons aan gemaakte afspraken en zijn daarbinnen ook flexibel en creatief. Tevens is het mogelijk om, indien u dat wenst, na een korte introductie zelf de mouwen op te stropen en bij te dragen aan uw bouwproject. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar leidt ook tot extra binding met het gebouw.

Bouwen met kalkhennep
Hoewel het gebruik van kalkhennep voor de Nederlandse bouwmarkt nog een relatief jong en onbekend product is heeft men in het buitenland reeds decennia ervaring opgedaan met dit materiaal. Onder andere in Engeland, Frankrijk en België wordt het product reeds langer en op relatief grote schaal toegepast.

Kalkhennep bestaat uit slechts drie bestanddelen die bij voorkeur ter plaatse worden gemixt met toevoeging van water. Het is echter ook mogelijk om te bouwen met kalkhennep blokken of prefab kalkhennepelementen. Welke methode u ook kiest, het is een duurzaam product dat generaties mee kan gaan. Uiteindelijk kan dit kalkhennepproduct, na afloop van de gebruiksduur, op natuurlijke wijze volledig worden teruggebracht in de natuurlijke kringloop.

Isoleren met kalkhennep
Met kalkhennep isoleert u optimaal winddicht en dampopen. EcoBouw Salland is zeer ervaren in het werken met dit ademende, brandwerende en rotbestendige materiaal. De temperatuur en het vochtgehalte in het gebouw blijven constant, terwijl het buitenklimaat gedurende de dag verandert. Daarnaast biedt het een uitstekende geluidsisolatie. In kalkhennep is het gezond en comfortabel wonen!

Afwerking
Voor de afwerking van de binnen en buitenzijde  zijn er verschillende  mogelijkheden. EcoBouwSalland levert en adviseert een systeem kalkpleister op basis van hydraatkalk, naar keuze afgewerkt met een kalkverf. Hiervoor is Calcatex, leverbaar in verscheidene kleuren, een goede keuze. Bij voorkeur wordt de systeempleister ‘al fresco’ aangebracht. Voor de afwerking van de gevel aan de buitenzijde adviseren wij hetzelfde systeem en pleister, alleen dan in de ‘exterieur kwaliteit’. Dit is beter bestand tegen natuurlijke invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en regen.

Kalkhennep...
• bestaat kort gezegd uit een mengsel van kalk en de houtachtige kern van de industriële hennepplant.
• is dampopen en reguleert het vochtgehalte in huis tot een optimale 50-60%.
• isoleert uitstekend, heeft zeer goede thermische eigenschappen en werkt tevens geluidsisolerend.
• weert schimmels en bacteriën en bevat geen giftige stoffen.
• is volledig biologisch afbreekbaar.
• neemt gedurende zijn hele levensduur CO2 op, dus ook tijdens het wonen. Dit zorgt voor een fijn binnenklimaat.
• is makkelijk om mee te bouwen. Indien gewenst kunt u zelf in korte tijd leren om met dit ecologische bouwmateriaal te werken.
• is naast nieuwbouw ook geschikt voor renovaties of restauraties.

Kijk voor meer informatie op onze website.

Contact
Rens Borgers
Boekweitakker 20
8141HV Heino
06 40 47 38 87
info@ecobouwsalland.nl
www.ecobouwsalland.nl

Neem direct contact op