American Clay

23-05-2016 |

Bouwen op Giel Peetershof is bouwen in vrijheid. Duurzaam bouwen met oog voor de natuurlijke leefomgeving. American Clay past naadloos in deze grondgedachte. Met de laagste ecologische footprint van alle wandafwerkingen is de kleipleister van American Clay 100% natuurlijk, volledig vrij van chemische verbindingen en vol verbazingwekkende eigenschappen.

Gezond leefklimaat
De 100% natuurlijke wandafwerking heeft een luxe, warme uitstraling en zorgt voor een gezond leefklimaat. De unieke mix van rivierklei en woestijnzand houdt de luchtvochtigheid constant en stoot stof af met als gevolg een woonomgeving die weldadig natuurlijk aanvoelt. De welhaast oneindige mogelijkheden in kleur en wandafwerking zorgen voor een bijzonder mooi interieur.

Eindeloze mogelijkheden
240 Tinten. Van pastels en vergrijsde kleuren tot volle, diepe kleuren geïnspireerd op de Amerikaanse natuur en met tot de verbeelding sprekende namen als “Vermillion Cliffs”, “Glacier” en “Yellow Stone”. Mooie kleuren met een warme uitstraling, geschikt voor elke ruimte en praktisch elke ondergrond. Zonder giftige stoffen af te geven houdt de klei de luchtvochtigheid constant, weert het schimmels en stoot het stof af. Ramen en spiegels beslaan niet meer, de lucht voelt gezond en fris. Het binnenklimaat voelt uiterst natuurlijk.

Waarom kiezen voor klei?
• Stof en vuil hecht zich niet aan de muur
• Harder en daardoor krasbestendig
• Grote variatie en afwerkmogelijkheden
• Geluiddempende werking
• Vochtregulerend

Bij de bouw van een duurzame woning is ook de keuzen voor bio based bouwmaterialen vanzelfsprekend. Materialen die een bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving, zoals American Clay.

Meer weten over American Clay?
U kunt een kijkje nemen op onze website of contact opnemen voor uitgebreidere informatie. Ook zijn wij graag bereid om een afspraak in te plannen om u vrijblijvend te voorzien van extra informatie en al uw vragen te beantwoorden.

Contact
American Clay Nederland
Kerkenbos 1079jj
6546 BB  Nijmegen
024 737 02 98
06 38 82 31 94
info@americanclay.nl
www.americanclay.nl