Handen uit de mouwen

22-03-2017 |

Vanochtend om kwart voor negen stonden de kinderen van groep 6 en 7 van basisschool De Kemp te popelen om te beginnen. Boomfeestdag is voor hen een bekende activiteit in Giel Peetershof.

Vandaag moesten diverse bomen en behoorlijk wat meters gemengde haag worden gepoot. Er zat zoveel energie in de groep dat ze in anderhalf uur de klus hadden geklaard. Nog even opruimen en aanharken en op naar de schuur voor een versnapering.

De knapzakken waren snel geopend en de inhoud was zo weggewerkt. Na noeste arbeid is het altijd goed eten. De energie zat er nog steeds in want het was een gekwetter vanjewelste.

Op naar het tweede hoogtepunt van de ochtend. Ter nagedachtenis aan Giel Peeters, ereburger en voormalig pastoor van Egchel, is er in het hofje een prachtige blijvende herinnering geplaatst in de vorm van een tafel. Een werkgroepje van enthousiaste dames hebben het ontwerp gemaakt en Nel Steeghs heeft de tafel voorzien van prachtige mozaïek. Giel Peeters hield van klaprozen en vlinders, deze zijn verwerkt in het kleurrijke tafelblad.

Op deze manier is Giel Peeters altijd 'aanwezig' in Giel Peetershof. Het thema van Boomfeestdag was Bomen Verbinden. Mooier kan het  niet want Giel was een echte verbinder en liefhebber van de natuur. Aan deze prachtige tafel kan iedereen genieten en verbinding zoeken met elkaar en de natuur.

Dames van de werkgroep en kinderen namens het hele Giel Team hartelijk bedankt voor de enthousiaste inzet. En uiteraard ook dank aan Bakkerij op de Beek want de peeljuweeltjes vielen weer goed in de smaak!

Good veur mekaar!

Neem contact op