Mogelijkheden

Vrijheid in bouwen lijkt soms onmogelijk in Nederland: regels, voorschriften en vergunningen zijn maar al te vaak leidend. Giel Peetershof vormt hierop een grote uitzondering! 

Aanvullend op de relatief weinig voorwaarden van Giel Peetershof zijn de bouwmogelijkheden grenzeloos. Giel Peetershof kent geen beeldkwaliteitsplan of voorgeschreven bouwstijl, want deze bepaal je zelf of samen met andere bewoners. Je mag dus zelf het uiterlijk, de architectuurstijl, kleur en verhoudingen van jouw woning bepalen. Houtbouw, log bouw, passief, biobased: allemaal mogelijk in deze wijk. Maar dit wil niet zeggen dat jouw ontwerp er ecologisch uit moet zien! Tegenwoordig ontwerpen architecten de meest moderne, luxueuze en comfortabele woningen die energieneutraal én duurzaam zijn.

Op onze pagina Voorbeeldwoningen vindt je ontwerpen van woningen die reeds zijn goedgekeurd door ons Bouwteam. De afbeeldingen zijn overigens puur voorbeelden van hoe zo'n duurzame woning eruit kan zien, maar er zijn veel varianten mogelijk gebaseerd op hetzelfde concept. Op onze Partnerpagina vindt u ook andere architecten die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van duurzame woningen, zoals ORGA bouw

Een andere mogelijkheid van bouwen in deze wijk is CPO (Collectief Particulier Ondernemerschap).