Giel Peeters (1933-2009)

“Ereburger krijgt eigen woonwijk, zijn naam en idealen leven voort in Giel Peetershof”

Giel Peeters is een naam die dierbare herinneringen oproept bij veel mensen in de gemeente Peel en Maas. Hij was niet alleen hun pastoor, maar ook een vriend en actief verenigingsmens. In 2009 werd hij voor zijn verdiensten benoemd tot eerste en enige ereburger van Egchel. Zijn naam en idealen leven voort in Giel Peetershof.

Giel Peeters werd geboren op 7 februari 1933 aan het Mariaplein in Helden-Dorp. Hij was de vierde zoon uit een gezin van tien kinderen. Op 21-jarige leeftijd trad hij in bij de Heren Lazaristen in Panningen en zeven jaar later werd hij tot priester gewijd.

In 1990 werd Giel Peeters benoemd tot waarnemend pastoor van de Sint-Jacobusparochie in Egchel. Tot aan zijn dood in 2009 was hij voor velen niet alleen een inspirerende pastoor, maar ook een vriend. Giel Peeters stond altijd klaar voor iedereen die zijn hulp kon gebruiken.

Niet voor niets hebben de bewoners van Egchel de nieuwe woonwijk vernoemd naar hún pastoor. Giel Peetershof staat namelijk symbool voor de woorden: samen, vrijheid, natuur en toekomst .

Neem contact op