Beleef wonen!

Gemeente Peel en Maas

De gemeente Peel en Maas is een nuchtere, no-nonsense gemeente in het landschappelijk gebied tussen de Peel en de Maas. Een gemeente van ruim 43.000 doeners, die innovatief en trots op hun regio zijn. Peel en Maas telt maar liefst elf kernen met ieder een eigen identiteit. De gemeente wordt begrensd door nationaal park De Groote Peel en de rivier de Maas. Hierdoor is er een grote diversiteit aan landschappen en kernen.

De gemeente heeft drie kernwaarden benoemd: zelfsturing, diversiteit en duurzaamheid.

Met zelfsturing bedoelt de gemeente dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun gemeenschap en omgeving. Hierdoor wordt de leefbaarheid en kwaliteit van de elf kernen bepaald.

De regio heeft alles: gevarieerde landschappen, kernen met elk hun eigen karakter en veel verschillende bedrijvigheden. Die diversiteit wil Peel en Maas behouden, want het maakt Peel en Maas tot wat het is: een aantrekkelijke en economisch gezonde regio waar het prettig leven en werken is.

Duurzaamheid is in de gemeente geen modewoord, maar staat daadwerkelijk centraal in het beleid. Er wordt op allerlei terreinen nu al rekening gehouden met de generaties die na ons komen. Daar plukken wij ook nu al de vruchten van.

Met deze drie kernwaarden onderscheidt Peel en Maas zich en vormen ze een herkenbaar profiel van een ondernemende en ontwikkelende plattelandsgemeente.

www.peelenmaas.nl/kavelwinkel/kernen

Neem contact op